Nederland kan niet zonder de schoonmaaksector. Een schone woon- of werkomgeving heeft grote invloed op ons dagelijks leven. Dankzij de professionele schoonmaak is het bijvoorbeeld prettig werken in een schoon kantoor. Daarvoor zorgen 125.000 schoonmaakmedewerkers, bij honderden bedrijven.
De schoonmaaksector behoort daarmee tot de grote werkgevers van ons land.
Speerpunten van de branche zijn verantwoord ondernemerschap, innovatie en goed werkgeverschap.

Wie als opdrachtgever of werknemer zekerheid wil over dit ondernemer- en werkgeverschap kan kiezen voor een bedrijf met het OSB keurmerk.
De Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten (Schoonmakend Nederland) behartigt de belangen van circa 300 werkgevers in de schoonmaak- en glazenwassersbranche in Nederland
Tot de taken behoort onder andere het sluiten van de cao voor de schoonmaakbranche. Die zorgt niet alleen voor goede arbeidsvoorwaarden, maar draagt ook bij aan ontwikkeling van medewerkers aan de basis van de arbeidsmarkt.

Het keurmerk Schoonmakend Nederland geeft inzicht in de kwaliteit en financiële betrouwbaarheid. Deze bedrijven gaan netjes om met dienstverlening, personeel en administratie.
Safex Inspectie B.V. is in de schoonmaaksector ‘de’ certificerende partij voor  Schoonmakend Nederland.