De uitbraak van het coronavirus COVID-19 heeft grote gevolgen voor de manier waarop mensen werken, recreëren en hun sociale leven inrichten. Gezin de maatregelen van de afgelopen perioden pakken veel organisaties de draad weer op en zoeken we naar mogelijkheden om de bedrijfsvoering, binnen de richtlijnen van het RIVM, voort te zetten.

Nieuwe werkwijze per 1 oktober 2021.
De directie van Safex heeft besloten dat per 1 oktober 2021 volledige inspecties (NEN 4400) en audits (VCA/VCU) weer op locatie worden uitgevoerd.
Verkorte inspecties (NEN 4400) worden enkel op afstand uitgevoerd.

Het uitvoeren van de inspecties en audits op locatie gebeurt volgens richtlijn maatregel RIVM met inachtneming van alle corona-(hygiëne)richtlijnen. Bedrijven waar een inspectie/audit wordt ingepland, ontvangen de richtlijnen voorafgaand aan de inspectie/audit zodat de inspectie veilig – voor beide partijen – kan verlopen.

 

Verloop inspectie/audit volgens richtlijn maatregel RIVM

  • Voorafgaand aan de inspectie/audit verzoeken wij u om de medewerkers te informeren dat er een inspecteur/auditor van Safex BV langskomt;
  • bij voorkeur één persoon aan te wijzen als bedrijfsvertegenwoordiger die de inspecteur/auditor begeleidt en te woord staat tijdens de inspectie/audit;
  • te zorgen voor de aanwezigheid van ontsmettingsmiddel voor de handen en een gedesinfecteerde/schone werkplek voor de inspecteur/auditor;
  • De inspectie/audit vindt plaats in een goed ventilerende ruimte. Bij voorkeur niet de privé-omgeving;
  • Zijn er 24 uur voorafgaand aan de geplande inspectie/audit op uw bedrijf: zieke medewerkers, of medewerkers die wachten op een corona testuitslag? Dan meldt u dit altijd per direct bij Safex.

Wereldwijd wordt er getracht een zo goed mogelijke draai te geven aan de situatie waarin wij ons allen begeven. Safex BV bedankt u voor uw medewerking en uw begrip en wij hopen op een langdurige en prettige voortzetting van onze samenwerking.

Team Safex